Oxigén Hotel****Superior és ZEN Spa - ZEN Blog

Szállodánkról

Várjuk Önt az ország legtisztább levegőjű településén, az Oxigén Hotel**** ZEN Spa-ban

 

A noszvaji Oxigén Hotel **** & ZEN Spa különleges erdei kalandok és wellness élmények világába varázsolja Önt.

A négyhektáros ősparkban, az erdő mélyén bújik meg az angol vidéki stílusban átalakított 50 szobás wellness szálloda.

Már a település határában lehet érezni a megújulást; és ez az egyediség és energia jellemzi az egész szállodát és környezetét.
Az eredeti hotel épületet a Gallassy család építette több, mint száz éve. A külső falak, és az őspark sugallják a XX. századi romantikát, de a kényelmet a teljesen felújított szobák, a ZEN Spa különleges, spirituális világa és a közösségi terek biztosítják.
A berendezés egyedi stílusát a faerezetes, rusztikus olasz bútorok, a háromdimenziós hatású olasz szőnyegek, a szobákban látványkandalló, és a fürdőszobák design-os márvány mosdói nyújtják.

Magyarországon egyedülálló a 2000 négyzetméteres japánkertben épített japán ZEN Spa is, több tucat wellness szolgáltatásával.

 

Az erdei wellness hotel kertje sok lehetőséget tartogat  
gyereknek, felnőttnek, az aktív élményeket keresőknek

  • Erdei park – a kert nagy részét erdei fenyők és lombos fák borítják, melyek árnyai alatt nyáron is kellemes, hűs a levegő.
  • Kosárpálya
  • Ping-pong asztal – a Tini Barlangban
  • Gyerek kreszpark
  • Ingyenes, őrzött parkoló
  • Biciklihasználat – gyerekutánfutóval, gyereküléssel
  • Lengőteke
  • Mókus kalandpálya gyerekeknek, felnőtteknek – 7 állomásos drótkötélpálya
  • Mókus játszótér: 2-8 éveseknek

 

A Zen Garden

A japán kertkultúra teljesen eltér a Nyugatitól. A japánkertek harmóniában élnek a természettel, látványvilágukban sokszor a környezetbe való beolvadás, a mesterségesség kiiktatása a domináló. A japánoknál az építészet, a kertészet és a természet nem is igazán különülnek el egymástól, hanem valamiféle szimbiózisban léteznek. Ezért a japán kertek az európai embernek különlegesek, egyszerre idegenek és ismerősek. Magyarországon kevés autentikus japánkert található.

Méretében egyedi kert, ritka az ekkora területű, főként hazánkban. Két kertből áll össze, a japánkertek legősibb formáját idézi, 1500 évre visszamenőleg ad betekintést a kertek születésébe és világába, és a hindu, a buddhista, és a shinto vallás inspirációjára épült.  A Távol-Keleten a paradicsomot egy képzeletbeli szigeten képzelik el, ahol nincsen se idő, se betegség, se szomorúság , ezt az idilli állapotot, környezetet jelenítik meg ezek a kertek. Ennek a legősibb stílusnak a lenyomatát látjuk, tulajdonképpen tájkert, sétálni lehet benne, viszont a fehér kavics, mely a vizet szimbolizálja, csak látványelemként szerepel, erre lépni nem szabad, amit például Európában kevesen tudnak. Japán neve: tsukiyama (tájképi kert).

Az 1500-as évek folyamán, a nagy országegyesítő háborúk után, és a Kínából jövő buddhizmus terjedésével az addig csak a felsőosztálynak szánt japán tájkertek újabb dimenziója jelent meg, a kare szanszui-nak hívott szárazkert. Ezek már egy elvontabb és motívumokkal dúsítottabb képet mutatnak. Ezen kertek a buddhista templomokban voltak jelen kezdetben, majd az rtelmiségi körökben tűntek fel, idővel pedig kigyűrűztek a teljes japán kultúrába. Az élet a témája ezeknek a kerteknek, utunkat járja be, a születéstől a alálig. A minden japánkertben megtalálható  is vízesés a gyermekkort jelképezi, ez a fehér kavicsos útban folytatódva patakká, folyóvá terebélyesedik, legvégül pedig óceánná alakul át, mely már a megnyugvás és az öregkor szimbóluma.A kiindulópont pedig a három kő, mely a három papot testesíti meg.

 A Zen Garden – a japán filozófiának megfelelően – három egységből  áll, melyek egy szimbólumrendszer elemei.

Shian Meditációs kert:

A shian japánul meditációt jelent. Ahogy egy klasszikus ZEN kert: egy tavat szimbolizáló kőfolyam, közepén egy szigettel. Gondosan begereblyézték a kőtavat, mintha a víz felszíne hullámozna. Körben nyugágyak fekszenek, ahonnan lélekfrissítő meditáció vezethető. A kert melletti japán pagoda szintén kiváló meditációs helyszín.

Sabi Nagare:

Az Öregedés Folyama egy forrással indul, ami a születést szimbolizálja. Később a kőfolyam kiszélesedik: felnőttkorba érik és beletorkollik a meditációs kert kőtavába, ami az öregkort, a megnyugvó, lelassuló életszakaszt jelzi.

Ryumon-no-taki talán leglátványosabb elem, (a vízesés – a hagyományos buddhista legenda szimbóluma) A vízesés három lépcsőből álló Buddhista szimbólum: egy kis halacska feladata volt a legenda szerint, hogy feljusson a vízesésen. Ha sikerül, sárkánnyá válik. A hal útja a megvilágosodáshoz vezető utat is szimbolizálja.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!